21-22 січня 2020 року на базі Київської школи І-ІІІ ступенів № 36 імені С.П. Корольова, за підтримки міністерства освіти і науки України, державного інституту модернізації змісту освіти пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція за темою «Аерокосмічна освіта. Виклики та перспективи». По суті це було підведення підсумків 5-річного експерименту за темою «Формування національно-патріотичної самосвідомості засобами аерокосмічної освіти в умовах загальноосвітнього навчального закладу» (2015-2020рр.). В роботі конференції прийняли участь представники Чернівецької області у складі: директора Чернівецького центру юних техніків ім. Л.К. Каденюка Яценко Віталія Васильовича та керівника гуртка цього закладу Костюкової Анастасії Миколаївни, вчителя інформатики Чернівецької гімназії № 2 Спориніної Тетяни Тадеївни, заступника директора багатопрофільного ліцею Кізіми Сергія Сергійовича.

    Програма конференції складалася з наукової та практичної платформи. Мова йшла про значущість та інноваційність проведеної педагогічним колективом школи № 36 ім.С. П. Корольова експериментальної роботи, націленість не тільки на інтелектуальний розвиток дітей, але й на формування духовності, особистісних якостей, патріотизму.

    Особливу цікавість та високу оцінку учасників конференції отримали продемонстровані фрагменти занять через поєднання таких предметів, як історія – українська література – інформатика або фізика – хімія – географія. Навіть початкова школа та фізкультура зазнали впливу «космічного підходу». Віталій Васильович виступав з доповіддю «Аерокосмічний напрямок діяльності закладу позашкільної освіти», в якій поділився своїм досвідом роботи в царині аерокосмічної освіти молоді.

Чернівецький центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка
Офіційне інтернет-представництво