Круглий стіл «Він здійснив свою мрію…»

Присвячений до 23-ї річниці польоту Леоніда Каденюка у космос і місії STS-87

Чернівецький міський центр УМАКО «Сузір’я» на базі  Чернівецького багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей  19 листопада провів круглий стіл «Він здійснив свою мрію…», який присвячений 23-тій річниці початку місії STS-87 (від 19.11 до 05.12.1997 р.), під час якої відбувся політ на космічному кораблі «Колумбія» першого і досі єдиного космонавта незалежної України Леоніда Каденюка.

У роботі круглого столу, що відбувся онлайн через платформу Google Meet, взяли участь фахівці з Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О.М.  Макарова (м. Дніпро),  ЗОШ № 36 імені С.П. Корольова м. Києва,  фахівці з аерокосмічної освіти м. Чернівців.

Упродовж години понад 30 учасників круглого столу у форматі віртуальної подорожі поринули у спогади про Леоніда Каденюка, людину-легенду, яка увійшла в історію світової космонавтики.

Захід об’єднав фахівців аерокосмічної освіти та юних астрономів-любителів із Дніпра, Києва та Чернівців.

До координаційної ради входили: Яценко В.В. – директор Чернівецького центру юних техніків імені Л.К. Каденюка, кандидат ф.-мат. наук; Кізіма С.С., заступник директора з навчальної роботи Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей; Спориніна Т.Т., член правління Чернівецького УМАКО «Сузір’я», вчитель інформатики Чернівецької гімназії №2.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися Віталій Яценко, директор Чернівецького міського центру юних техніків імені Л.К. Каденюка, та Марина Семанюк, директор Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей.

Всі учасники круглого столу будуть відзначені іменними сертифікатами від організаторів.

Фото з архіву Тетяни Спориніної та Сергія Кізіми

Чернівецький центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка
Офіційне інтернет-представництво