Нас кличе Космос…

Безмежний, фантастичний, загадковий — такий далекий і водночас такий близький, такий рідний і такий чужий Космос вабить нас, надихає та спонукає ніколи не зупинятися досліджувати простір навколо нас, ставити складні запитання та шукати відповіді, мріяти про відкриття нових світів і вірити в існування чогось справді несподіваного.

09-10 лютого 2021 року відбулась ХІІ Відкрита міська освітньо-наукова  конференція учнівської молоді «ВСЕСВІТ», присвячена 70-річчю з дня народження першого космонавта України Леоніда Каденюка і 60-ій річниці польоту в Космос першого космонавта планети Земля Юрія Гагаріна. У заході, який відбувся в режимі онлайн за допомогою платформи Zoom, взяли участь 32 учні закладів загальної середньої та позашкільної освіти міста, області та Києва.  Конференція працювала у 6 тематичних секціях. Членами журі були  фахівці аерокосмічної освіти молоді з Чернівців, Дніпра (НЦАОМ ім. О.М. Макарова) та Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Організатори конференції: Чернівецький центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка, Чернівецький музей авіації і космонавтики, Міський центр УМАКО «Сузір’я» м. Чернівців.

Вшановуючи пам’ять людини-легенди – першого та єдиного  космонавта незалежної України, Героя України Леоніда Костянтиновича Каденюка, юні дослідники  Космосу разом зі своїми наставниками упродовж останніх двох тижнів взяли активну участь у:

– круглому онлайн-столі «70-річчя Леоніда КАДЕНЮКА, Героя України, першого космонавта незалежної України». Модерував захід: В.І.Кушерець, голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПНУ (детальніше про круглий стіл);

–     Zoom конференції  «Життя видатних людей» (НЦАОМ ім. О.М. Макарова, м. Дніпро). Більше 20 підключень з Дніпра, Житомира, Києва та Чернівців. Всі розповіді та унікальні демо-матеріали були про життя унікальної людини та патріота України (детальніше про круглий стіл);

–    обласному конкурсі науково-дослідних робіт «Мирний космос» у форматі «онлайн» (більше про конкурс).

Чернівецький центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка
Офіційне інтернет-представництво