Всеукраїнський конкурс молодіжної творчості «Мирний космос»

Всеукраїнський конкурс молодіжної творчості «Мирний космос» розпочався у Чернівцях.

Він відбуватиметься онлайн, на базі загальноосвітньої школи №14 та Чернівецького міського центру юних техніків ім. Л. Каденюка.

Учасників конкурсу від імені заступника міського голови Юрія Лесюка та начальниці управління освіти Чернівецької міської ради Ірини Ткачук, привітав директор ЗОШ № 14 Сергій Кізіма. Відеопривітання до конкурсантів записав Едуард Кузнєцов, перший віцепрезидент Аерокосмічного товариства України. Також учнів привітав Олег Петров, голова правління Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я».

В урочистому відкритті з Чернівців взяли учать Віталій Яценко, директор Чернівецького міського центру юних техніків ім. Л. Каденюка, Марина Килимник, начальник навчально-методичного відділу Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О. Макарова (м. Дніпро) та директор ЗОШ №14. Опісля школярі з Дніпра мали зустріч-знайомство з Юрієм Лесюком.

Через карантинні обмеження, немає можливості зібрати всіх учасників у Чернівцях. До Чернівців приїхало лише п’ятеро учнів зі своїми керівниками із м. Дніпра. Діти вже відвідали Хотинську фортецю та рідне село відомого українського космонавта Леоніда Каденюка – Клішківці.

У фіналі Всеукраїнського конкурсу молодіжної творчості «Мирний космос» візьме участь 81 учасник з 11 областей України ( 31 населений пункт). Цей конкурс проводиться з метою розвитку та підтримки творчої обдарованої учнівської молоді в аерокосмічній галузі та з нагоди 30-ої річниці створення УМАКО «Сузір’я».

Фінал конкурсу триватиме 5 днів. Працюватимуть різні секції. Зокрема, секція ракетно-космічної техніки, експериментального ракетомоделізму, космічної біології та медицини, екології та космонавтики, астрономії, програмування та обчислювальної техніки, палеокосмонавтики, цивілізації за межами Землі, історії розвитку авіації та космонавтики.

Відбудеться також вебінар для вчителів фізики та астрономії закладів освіти Чернівецької територіальної громади на тему «Аерокосмічна освіта учнів: досягнення та виклики».

 

www.facebook.com%2Fosvitachernivtsi%2Fposts%2F3053827204897929

Чернівецький центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка
Офіційне інтернет-представництво