Міжнародний день астрономії 2022

7 травня 2022 року, з нагоди Міжнародного дня астрономії, за підтримки Чернівецького центру юних техніків імені Леоніда Каденюка, Чернівецького ліцею № 14 Чернівецької міської ради та Чернівецького міського центру Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я», на базі НЦАОМ ім. О.М. Макарова, м. Дніпро, в режимі онлайн, відбувся Фестиваль юних аматорів астрономії «Скарби зоряного неба» в рамках комплексно-тематичного проекту «Космічне братство».

Міжнародний день астрономії (Astronomy Day) відзначають в день, коли Місяць має фазу поблизу 1-й чверті, що припадає на інтервал з середини квітня до середини травня. 2022 року Міжнародний день астрономії припав на 7 травня. В час цього дійства тисячі астрономічних клубів, наукових музеїв, обсерваторій, планетаріїв у багатьох країнах світу проводять безліч цікавих заходів, серед них – публічні лекції, телеконференції, спільні проекти, масові спостереження зоряного неба тощо. А до уваги юних аматорів астрономії та гостей Фестивалю, організаторами були запропоновані цікаві астрономічні факти та презентації.

Роль сучасної астрономії важко переоцінити, оскільки без її участі неможливо розв’язувати фундаментальні питання, пов’язані з найважливішими природними процесами. Астрономічні методи та знання широко використовуються в космонавтиці, мореплавстві, географії, фізиці, хімії, математиці та інших галузях.

Дякуємо організаторам, НЦАОМ ім. О.М. Макарова у м. Дніпро, за  цікаву зустріч, розповіді і спілкування. У нас велике космічне минуле, перспективне сьогодення й амбітні космічні плани на майбутнє.  За своїм науково-технічним потенціалом Україна належить до високорозвинених в астрономічному  відношенні держав світу. Зараз в Україні війна.  І тому зараз у всіх нас є велика мрія: перемогти ворога і заново відбудувати  нашу прекрасну країну, яка руйнується російськими ракетами. І ми обов’язково переможемо! Україна понад усе!

Чернівецький центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка
Офіційне інтернет-представництво