Чемпіон світу з Чернівців на Командному чемпіонаті світу з радіоспорту “WRTC -2022”

🇺🇦 Наш гуртківець Артем Котузяк, радіоаматорський позивний якого UR5YKO, зі своїм напарником з Латвії (Kristers Misa), у свої 16 років, 10 липня став Чемпіоном світу серед юніорів в командному чемпіонаті світу з радіоспорту WRTC-2022! 💙💛

Це найпрестижніший чемпіонат світу серед радіоаматорів, який приходить раз на 4 роки і кожного разу в іншій країні. Радіоаматорський спорт це один з не олімпійських видів спорту. Він доволі популярний і ним постійно займаються тисячі радіоаматорів з усього світу. В цей раз, під час відбору, тільки за один місяць прийняло участь більше 109 тисяч бажаючих з 254 країн світу. Серед яких було відібрано 120 для представництва своїх країн на місті проведення заходу. А під час змагання, за дві доби 8 та 9 липня, зі 159 країн було зафіксовано 10593 учасника.

Цього разу чемпіонат проходив в Італії у місті Болонья. Артем багато часу витратив на цю перемогу, зайнявшись радіоаматорством ще у 12 років, декілька разів ставав Чемпіоном України та перемагав у інших міжнародних змаганнях. В 14 став кандидатом в майстри спорту, а вже у 15 років виконав норматив Майстра спорту України.

Так наполегливо працюючи, крок за кроком, гідно представляючи Україну на міжнародній арені Артем став Чемпіоном Світу!

Вітаємо чемпіона і бажаємо йому всього найкращого та ще багато майбутніх перемог!

Чернівецький центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка
Офіційне інтернет-представництво