Авіація Буковини

Перші місяці великої війни 12-річна Уляна Калитчук провела за кордоном. Потім повернулась додому в Чернівці. Уляна є учасницею національної збірної України з авіамодельного спорту.

Старшокласник Михайло Ковальов – переселенець з Краматорська. Авіамоделюванням почав займатись ще на Донбасі. Щойно дістався Чернівців – продовжив заняття: його знання потрібні, бо він вміє створювати безпілотники.

Одинадцятикласник Олексій Косило двічі виборював кубок світу з авіамоделювання. Ще він срібний призер світу, бронзовий призер чемпіонату Європи.

Талант інженера, наполегливість і серйозні успіхи в такому юному віці дозволяють Уляні, Михайлові та Олексію обрати найпрестижніші навчальні заклади світу. Та з усіма ними ми говоримо про Харків. Бо вони вони хочуть вчитись в ХАІ. Зараз вони є вихованцями гуртка авіамоделювання Чернівецький центр юних техніків імені Л. К. Каденюка

Вже 30 років тут готують майбутніх пілотів та авіаконструкторів. Взагалі тут діти займаються з 10 років, але більшість приходить з п’яти. Керівники гуртка Ігор Олійник та Олександр Солонецький допомагають своїм вихованцям опанувати ази аеродинаміки, радіоелектроніки, креслення. Та головне – вони дають українським дітям можливість вчитись улюбленій справі вдома. В Україні.

З вдячністю до юних інженерів та їхніх дорослих наставників Президентський Фонд Леоніда Кучми “Україна” відзначив стипендіями переможців європейських та світових змагань з авіамодельного спорту, а навчальному закладу ми подарували інтерактивну дошку.

Наше завдання – щоб в українських дітей була можливість успвшного розвитку та якісної освіти вдома. В Україні.

Чернівецький центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка
Офіційне інтернет-представництво